Fiecare părinte are propriile reguli pentru creșterea copiilor. După cum arată statisticile, majoritatea respectă regulile care au fost transmise din generațiile trecute.
Inovațiile în acest domeniu sunt extrem de lente pentru a intra în viața noastră, și se realizează doar datorită unor psihologi și educatori remarcabili. Dar dacă copilul dvs. nu vă ascultă, vă contrazice în mod regulat, sau pur și simplu se comportă nepoliticos, atunci este timpul să vă gândiți la ce ați făcut greșit și cum să corectați situația.
Indiferent ce spun copiii, ei sunt “florile vieții”. Dar floarea nu va putea să urce, să crească și să înflorească fără condiții confortabile. Și nu este vorba doar despre bunuri materiale.
La urma urmei, principalul lucru pe care îl putem da copiilor este pus direct în conștiință. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să creșteți în mod corespunzător un copil. De asemenea, daca veri ca copilul tau sa devina un adult fara complexe, am facut pentru tine si acest articol.
Cum să crești un copil?
- Nu striga la copil
Acesta este un sfat vechi dar util. Când țipi la copilul tău, el absoarbe toată agresiunea ca un burete și în timp va răzbucni.
Calmează-te, respiră adânc și gândește-te ce anume te face să fii așa rău. Acum pregătește-te mintal pentru o situație neplăcută, și când vine timpul, exprimă-ți nemulțumirea printr-un ton obișnuit. Acest lucru face educația mult mai ușoară.
Nu te poți reține? Da, este dificil, indiscutabil! Iată o recomandare neprețuită care a ajutat deja mulți adulți să facă față acestor situații. În primul rând, dați-vă seama ce anume vă face să vă supărați și să țipați. Fiți pregătiți pentru această situație întotdeauna. Muzică tare? Note proaste? Ați trecut deja prin aceste lucruri de mai multe ori și, teoretic, ar trebui să fiți pregătiți pentru o asemenea neplăcere. Dintre voi doi, adultul ești tu!
- Nu cere prea mult
Copilul tău va fi cu siguranță cel mai bun pentru tine, chiar dacă nu câștigă medalii de înot sau nu studiază mai bine decât alții.
Nu presupuneți că urmașii voștri ar trebui să fie la fel ca voi la aceeași vârstă sau să îi obligați să realizeze ambițiile voastre nerealizate. Doar căutați ce face cel mai bine și dezvoltați-l!
- Faceți o impresie bună
Copiii sunt oglinda părinților și ei vor evalua tot ce faceți și chiar vor repeta.
Surprinde copilul cu abilități neașteptate, arată cunoștințele, puterea, caracterul. Astfel, este posibil nu numai să câștigi credibilitate, ci și să investești în copil cele mai bune lucruri din tine.
- Discutați, ajutați, convingeți
Trebuie să existe o înțelegere completă între voi. Discutați despre viața de zi cu zi cu copilul dvs., fie că este vorba doar de un profesor, sau de un prieten. Încercați să îl faceți să simtă că în orice moment poate aștepta ajutorul și sfaturile de la dvs., asigurați-vă că familia este ca o fortăreață pentru el, în care va fi ascultat și ajutat.
Convinge copilul că este fierarul vieții sale. Într-o atmosferă de iubire și înțelegere, cresc oameni buni.
- Petreceți mai mult timp împreună
Chiar dacă este imposibil să găsești mult timp pentru un copil în programul tău, folosește-l cât mai eficient posibil. Citirea cărților, accesul la teatru, recrearea în aer liber (poate va ajuta un tobogan in curte), toate acestea ajută în mod pozitiv relațiile dvs. și învață copilul la activități utile.
Dacă copilul nu are suficientă atenție, el va începe să-l caute de la alții. Și nu există garanții că în cele din urmă totul va fi bine.
- Nu vă îndepărtați de întrebări
Chiar dacă copilul a pus o întrebare pe un subiect delicat, nu încercați să evitați un răspuns. Copiii nu sunt încă pregătiți să accepte anumite informații, dar orice incertitudine din răspuns va denatura percepția copilului. Răspundeți direct, dar succint, dacă subiectul este neplăcut pentru dvs.
- Nu îl protejați de dificultăți
Sarcina ta ca părinte este de a pregăti o conștiență imatură a copiilor și fără griji pentru maturitate. Îngrijindu-vă cu atenție împotriva tuturor problemelor, acest lucru nu va funcționa.
Moartea rudelor, problemele din familie, chiar și un refuz banal de a cumpăra „acea jucărie frumoasă” întăresc copilul tău, ajută la formarea personalității.
- Recunoașteți-vă greșelile
Când îți dai seama că, în final, te-ai înșelat, de exemplu, într-o discuție cu fiul sau fiica ta, nu te teme să admiți asta copilului tău. Autoritatea voastră nu va scădea, dimpotrivă, va crește.
[ratings]
Lasă un răspuns