Copiii au atata energie, incat e nevoie de multe activitati cu care parintii sa le umple timpul micutilor. De sigur, toti parintii stiu ca acesta nu e un lucru tocmai usor. Nu vom discuta in acest articol despre activitati pe care le puteti realiza cu piticii, ci despre un anumit segment de jucarii. Desi gusturile pentru jucarii difera in functie de varsta si uneori si de personajele preferate ale copiilor, exista un anumit tip mai special de jucarii care e imposibil sa nu fie pe placul tuturor: casuta pentru copii.
Din ce am gasit pe net, cele mai frumoase casute pentru cel mic le gasesti la Nichiduta, Best Kids si eMAG.
Va mai amintiti cum va jucati in copilarie sub masa din sufragerie care devenea o uimitoare casuta cu ajutorul unui simplu cearsaf? Cu siguranta e o parte de care va amintiti zambind! Chiar daca auzim tot mai des ca in zilele noastre copiii s-au schimbat, sa stiti ca in esenta ei isi doresc si au nevoie de aceleasi lucruri ca si in urma cu 30 de ani. Totusi, lucrurile evolueaza, iar in prezent parintii pot alege pentru copii dintre nenumaratele modele de casute de jucarie.
De ce sa cumperi o casuta pentru copii?
Orice jucarie ar trebui aleasa tinand cont de doua lucruri simple: sa fie pe placul copilului, evident, dar sa aduca si beneficii in dezvoltarea copilului (intr-un mod direct sau mai putin vizibil la o prima privire).
Care ar fi motivele pentru care cumpararea unei casute de copii este o investitie utila?
- Nevoia unui spatiu personal
Toti copiii au nevoie de un spatiu al lor unde sa se simta “stapani”, exact ca si adultii din viata lor. O casuta pentru copii de jucarie ii va satisface negresit aceasta nevoie. Veti vedea cum in scurt timp, casuta va deveni taramul personal al copilului, locul in care mici “secrete” si “comori” vor fi ascunse. Mai mult, va fi totodata locul in care copilul se va relaxa, unde se va retrage pentru a se linisti in momentele in care simte nevoia.
- Sporirea creativitatii
In momentul in care copilul se joaca in casuta lui, imaginatia atinge cote ridicate. Multe povesti si scenarii prind viata atunci cand copilul se retrage in coltul sau magic din casa sau din gradina.
- Dezvoltarea unor abilitati utile in viata
Copiii invata jucandu-se, spune o teorie de baza a invatarii. Nu intamplator jocurile de rol sunt cai importante in procesul de invatare la varste mici. Jucandu-se “de-a mama”, “de-a bucatarul” sau “de-a gospodina”, copilul isi va dezvolta intr-un mod natural si placut abilitati care ii vor fi extrem de utile in viata. Practic, fara sa constientizeze acest lucru, el va invata sa se descurce pe viitor. Parintii ar trebui sa profite la maxim de aceasta perioada din dezvoltarea copilului.
Ce tipuri de casute pentru copii exista?
Principalul criteriu de clasificare a numeroaselor modele de casute copii este cel al materialului de fabricatie. Cele mai cunoscute materiale din care casutele sunt realizate sunt lemnul si plasticul. Fiecare prezinta o serie de caracteristici care le recomanda. Important este sa stiti exact ce va doriti de la o astfel de casuta, astfel incat sa puteti alege produsul potrivit.
- Casuta pentru copii din lemn
Multi parinti le considera cele mai potrivite, gratie materialului natural mai prietenos. De regula, casutele de copii din lemn sunt alese pentru spatiile exterioare. Atentie insa si la substantele cu care este tratat lemnul! Sunt casute rezistente, de care s-ar putea bucura doua generatii chiar. Un principal dezavantaj este pretul destul de ridicat.
- Casutele pentru copii din plastic
Sunt usoare, au culori vesele care anima orice spatiu in care sunt asezate si, in functie de dimensiuni, pot fi atat casute de interior, cat si de exterior. Se curata si se intretin usor, insa la exterior, plasticul poate suferi, ceea ce poate duce la degradare mai rapida decat in cazul casutelor din lemn. Un alt avantaj ar fi preturile mai mici.
Cum alegi casuta de copii potrivita?
In primul rand, ar trebui sa tineti cont de locul in care casuta pentru copii va fi amplasata. Daca aceasta va fi asezata in interior, atunci materialul din care casuta este realizata poate fi unul mai putin pretentios, ca de exemplu, plasticul. Insa, in cazul in care casuta va fi amplasata la exterior, atunci se impune mai multa atentie la calitatile materialului din care aceasta este fabricata.
Un alt criteriu de alegere este modul de finisare. Evitati pericolele si urmariti ca aceasta sa aiba suprafete atent slefuite.
Acordati atentie si vopselurilor, asigurati-va ca sunt ecologice si non-toxice.
Speram ca sfaturile noastre v-au convins ca o casuta pentru copii este mai mult decat o simpla jucarie. Tineti cont de cateva criterii simple de selectie si va puteti bucura copilul cu un produs de calitate, nu doar dragut.
Iar, daca tot ai ales o casuta pentru copii pentru micutul tau, poate esti interesat si de o piscina gonflabila. Am facut un articol special pentru asta, care sa te ajute sa o alegi pe cea mai buna.
Valerina a zis
E perfecta pe timp de vara pentru cei 3 copii ai mei o astfel de casuta. Am pus-o in gradina si acum se joaca continuu. Am reusit sa ii scot din casa.