Micutul tau se confrunta cu tuse seaca persistenta? Stiu ca este deranjanta, dar nu este o boala grava. Exista mai multe remedii pentru tuse seaca la copii, pe care ti le voi prezenta chiar in acest articol. In plus, vei afla din ce cauze apare acest tip de tuse si in ce moment ar trebui sa consultati medicul.
Ce este tusea seaca?
Tusea seaca la copii mai este cunoscuta sub numele de „tuse uscata” sau „tuse neproductiva”. Acest tip de tuse se manifesta prin gadilituri in gat, care il vor deranja si extenua pe cel mic, fiindca va avea tendinta sa tuseasca mult, inclusiv in timpul noptii. Tusea seaca nu este caracterizata de expectoratii, precum cea umeda. Se poate trata usor, insa poate fi o boala neplacuta pentru mult timp in cazul in care este tuse seaca persistenta.
Din ce cauze apare tusea seaca la copii?
De cele mai multe ori, tusea seaca apare la copii din cauza unei infectii precum raceala sau gripa. Pentru ca micutul tau sa fie protejat impotriva gripei sezoniere, ii poti administra un vaccin antigripal. Ar fi bine sa stii ca aceasta tuse seaca la copii nu este neaparat ceva rau. Tusea este benefica pentru copilasul tau, deoarece aceasta incearca sa tina departe germenii sau substantele iritante, astfel incat plamanii sa ramana curati.
Mai exista cateva cauze care pot duce la aparitia tusei seci in randul copiilor:
1. alergiile. Mai ales cele la polen sau praf il pot face pe micutul tau sa tuseasca. Copilul poate face cateva teste pentru a vedea la ce este alergic si ce tratamente exista;
2. inghitirea unor corpuri straine (particule de mancare, praf, etc.);
3. astmul. Acesta poate cauza tuse seaca persistenta;
4. substante poluante sau fumul de tigara. Acestea pot cauza tusea uscata sau o pot agrava;
5. aerul foarte uscat;
6. infectii bacteriene ale cailor respiratorii;
7. afectiunile nasului sau ale sinusurilor.
Tuse seaca la copii – Cele mai bune remedii
In cazul in care vrei ca micutul tau sa se faca bine cat mai repede, trebuie sa stii ca exista mai multe tratamente pentru tuse seaca, pe care le poti utiliza in functie de gravitate. De exemplu, iti recomandam sa nu ii administrezi medicamente pentru tuse seaca micutului tau daca boala nu este intr-un stadiu avansat, fiindca sistemul lui imunitar poate face fata si este mai bine sa nu il ajutam, decat daca medicul ne recomanda asta.
Dupa cum am spus mai sus, aerul foarte uscat poate cauza tusea seaca la copii. Il poate ajuta mult pe ghindocul tau daca amplasezi un umidificator de aer in camera lui, mai ales pe timpul iernii. De asemenea, asigura-te ca in camera sa nu exista substante iritative, cum ar fi odorizantul, spray-ul sau fumul.
Este important ca nasucul celui mic sa fie mereu curat, fara mucozitati. Ii poti administra picaturi nazale inainte de culcare sau il poti curata cu ajutorul unui aspirator nazal.
Remedii naturiste pentru tuse seaca persistenta
In afara de tratamentele si solutiile pe care ti le-am prezentat mai sus, exista inclusiv remedii naturiste pentru tuse seaca. Spre exemplu, poti apela la ceaiuri caldute, cum ar fi ceaiul de ceapa. Un alt remediu naturist foarte bun il reprezinta mierea, care ii va calma gatul inflamat al micutului. Bineinteles, trebuie sa te asiguri ca cel mic sa fie bine hidratat si sa ii dai sa bea multe lichide. Ii poti face suc de fructe cu ajutorul unui storcator bun precum acestea.
Probabil ca ai auzit de sirop de tuse seaca pentru copii. Este adevarat ca in unele cazuri face minuni. Poti prepara pentru ghindoul tau sirop de hrean, sirop de ridiche neagra sau sirop din extract de cimbrisor.
Cand trebuie sa ne adresam medicului in caz de tuse seaca persistenta la copii?
In cazul nefericit in care micutul tau pe langa tuse seaca are febra si transpiratii excesive este momentul sa ii ceri parerea unui specialist. Totodata, daca copilul tuseste cu sange, pierde in greutate sau are dificultati de respiratie, ar fi bine sa vizitati medicul.
Copilasul tau a avut pana acum tuse seaca? Daca da, ce tratrament pentru tuse seaca ai folosit? Experienta ta poate ajuta alte mamici.
[ratings]
Lasă un răspuns