Ghindoc.ro

Ofera tot ce-i mai bun copilului tau!

  • Blog
    • Educatie
    • Igiena si ingrijire
    • Camera copilului
    • La joaca
    • La masa
    • La plimbare
    • Mamici
  • Harta serviciilor pentru copii
  • Despre noi
  • Contact
Acasa » Educatie » Am stat de vorba cu bonele! Cat te costa un babysitter in Bucuresti?

Am stat de vorba cu bonele! Cat te costa un babysitter in Bucuresti?

Publicat de Echipa Ghindoc.ro 4 comentarii

Astazi, o bona nu este un capriciu, ci o necesitate. Mamele moderne care nu pot petrece ani pretiosi in concediu de maternitate, isi doresc nu numai sa aiba grija de copil, ci sa continue sa isi construiasca o cariera de succes si sa experimenteze cat mai mult viata care a fost inainte de nasterea acestuia. Gradinita nu poate salva intotdeauna situatia, deoarece de multe ori nu exista suficiente locuri in institutiile prescolare si trebuie sa astepti o perioada indelungata. Din acest motiv, a plati o bona este solutia perfecta atunci cand nu doresti sa risti un loc de munca cu salariu generos, dar este important pentru tine ca cel mic sa creasca sanatos si educat.

Cat costa serviciile de babysitting?

Profesia de bona poate fi atribuita sectorului de servicii, dar totusi aceasta specialitate este putin diferita. Munca bonelor este complexa si polivalenta, diversa si, prin urmare, salariul acestor specialisti depinde de mai multi factori. Experienta in munca, educatia si chiar cetatenia joaca un rol important atunci cand vine vorba de costurile dorite pentru o bona. Pentru a va face o prima impresie despre salariul unei bone cu experienta din Bucuresti, puteti vizita platforma Jooble, unde veti gasi informatiile de care aveti nevoie.

  • In functie de varsta copilului

Munca bonelor este de a avea grija de copii, ceea ce inseamna ca principalul factor care formeaza salariul acestui specialist este copilul. Mai exact, varsta micutului. Parintii sunt cei mai exigenti angajatori. Prin urmare, aceasta profesie implica multa responsabilitate. In plus, babysitting-ul este dificil din punct de vedere fizic, datorita caracteristicilor de varsta ale copilului.

Pentru copiii mai mari (de varsta scolara) se pune un accent deosebit pe educatie. O bona este aleasa in functie de nivelul invatamantului de specialitate, al bagajului de cunostinte (de exemplu, cunoasterea mai multor limbi straine). Pe langa varsta, un factor specific, care se reflecta in mod semnificativ in salariul bonei este starea de sanatate a copilului. Unele boli (sindrom Down, autism, paralizie cerebrala, alte afectiuni care limiteaza abilitatile fizice si mentale) necesita o atentie sporita.

  • In functie de timpul petrecut

De asemenea, un factor important pentru calculul salariului bonelor este reprezentat de timpul petrecut cu cel mic. Salariul unei bone angajate in mod continuu, cu ore de lucru si zile libere convenite este semnificativ diferit de salariul pentru un termen scurt. Acest tip de serviciu (pentru o anumita perioada de timp, pentru o seara, un weekend sau o vacanta) este mult mai bine platit. In plus fata de bonele cu un program regulat si cele “pentru o ora”, exista o alta categorie specifica de personal. Este vorba despre bona interna, adica cea care este in permanenta cu copilul. Salariul acestor specialisti este calculat intr-un alt mod, deoarece parintii ofera, de fapt, locuinta si masa, dar in schimb se reduce timpul liber al bonei.

  • In functie de alte servicii

In plus, salariul unei bone, poate fi afectat de necesitatea de a presta servicii care nu sunt direct legate de sarcinile ei oficiale. De exemplu, acestea includ gatitul pentru copil sau toti membrii familiei, chiar si curatenia in intreaga casa. Calitatile personale ale bonelor (educatie, cunostinte si abilitati profesionale) sunt, de asemenea, importante in aceasta problema. O bona extrem de profesionista, cu multe cunostinte, desigur, va necesita un salariu mai mare.

Pentru a afla care este salariul unei bone in Bucuresti si in imprejurimi, am discutat cu mai multe bone. De exemplu, am intalnit o bona care ia 1400 lei pe luna, are grija de un copil in varsta de un an si are un program de 8 ore pe zi, de luni pana vineri.  O alta bona, mi-a relatat ca in salariul ei de 2700 lei, in programul de lucru de 8 ore, intra in atributii ingrijirea simultana a doi copii, preluarea de la gradinita si scoala a acestora, precum si gatitul, dar si alte activitati casnice. La 2300 lei, o alta bona are in grija un copil de 2 ani si jumatate si are un program cuprins intre 8 dimineata si 6 seara. Am discutat si cu o bona interna, care castiga aproximativ 3100 de lei net, care are grija de un copil in varsta de 1 an si jumatate, dar beneficiaza in plus de 2 weekenduri libere pe luna. Dupa cum se poate observa, salariul porneste de la 1400 lei si poate depasi 3000 de lei. Totul depinde de felul in care ai negociat cu acea bona si de atributiile pe care le are aceasta.

Cum sa alegi cea mai buna bona pentru copilul tau?

Alegerea unei bone este o sarcina dificila cu care se poate confrunta orice familie mai devreme sau mai tarziu. In responsabilitatile unei bone calificate intra grija pentru copil in timp ce parintii sunt la serviciu, nutritia corecta, organizarea de diferite jocuri si alte activitati.

Insa nu este totul atat de usor. Trebuie sa gasesti nu doar un angajat, ci si o persoana de incredere. Ia, de exemplu, o bona pentru un nou-nascut. Aceasta ar trebui sa aiba abilitatile unei asistente medicale si in plus sa cunoasca o multime de subtilitati:

  • cum sa administreze corect alimentele complementare;
  • cat de mult trebuie sa doarma nou-nascutul si cat sa ramana treaz;
  • care scutece sunt potrivite pentru el si care provoaca alergii;
  • cum sa calmeze un bebelus.

Cu bonele pentru copiii mai mari, pe de o parte, este mai usor, pe de alta parte, mai dificil. In acest caz, accentul se pune nu numai pe ingrijire, ci si pe cresterea / dezvoltarea copilului tau. Pe langa indatoririle „generale”, exista si caracteristicile individuale ale micutei fiinte, la care o bona buna ar trebui sa se dedice cat mai curand posibil.

Nu fi timida, adreseaza viitoarei tale bone toate intrebarile care te intereseaza, chiar daca la prima vedere ti se par incomode. In ceea ce priveste locurile de munca anterioare, motivele pentru care a parasit fostii angajatori, plus multe altele. Toate aceste informatii sunt necesare pentru tine, iar solicitantul pentru rolul de bona ar trebui sa le furnizeze corect.

Cu un copil nu poti prezice niciodata ce se va intampla in momentul urmator, iar bona trebuie sa raspunda rapid la orice situatii de urgenta. Capacitatea de a gasi rapid o solutie si de a o gestiona cu blandete, dar in mod persistent, un mic nazdravan, este intr-adevar o arta accesibila doar profesionistilor cu o vasta experienta.

Acum sa ne gandim la cel mai important lucru – profesionalismul. Este important ca o bona sa detina cunostinte medicale, sa inteleaga psihologia copilului si sa aiba o experienta pedagogica. Aceasta nu te va judeca daca manifesti interes pentru ea.

Observa modul in care copilul tau comunica cu bona. Daca cel mic nu arata ostilitate, daca este fericit si zambeste in preajma acesteia, atunci aceasta persoana ii este placuta. Ai incredere in simpatia copilului. De regula, copiii simt subtil ceea ce adultii experimenteaza de fapt.

In concluzie!

Discuta inca de la inceput despre indatoririle bonei. Acestea pot include: hranirea, citirea unui basm, dezvoltarea activitatilor, insotirea unui copil la medic, curatarea dormitorului copilului, etc. De asemenea, orice bona poate juca rolul unei gospodine, de exemplu: calcarea hainelor, udarea florilor, gatirea pentru intreaga familie. Totul depinde de capacitatile materiale si de ceea ce doresti in schimb! Spune-ne in sectiunea de comentarii daca ai ales o bona pentru micutul tau si ce costuri ai lunar cu aceasta.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (12 voturi, medie: 4,42 din 5)
Încarc...

Citeste si:

  • Inaltator auto pentru copii in 2023 – cum il aleg pe cel potrivit?Inaltator auto pentru copii in 2023 – cum il aleg pe cel potrivit?
  • Decoreaza-i camera cu cel mai frumos covor pentru copii – Afla cum!Decoreaza-i camera cu cel mai frumos covor pentru copii – Afla cum!
  • Independent, echilibrat sau increzator? Tu cum vrei sa se dezvolte micutul tau?Independent, echilibrat sau increzator? Tu cum vrei sa se dezvolte micutul tau?
  • 10 trucuri prin care iti faci copilul sa nu mai fie mofturos la mancare10 trucuri prin care iti faci copilul sa nu mai fie mofturos la mancare

Vrei sa faci parte din comunitatea Ghindoc.ro?

Primesti GRATUIT ghidul nostru:"Cele mai importante 13 recomandari ale psihologilor pentru o educatie sanatoasa a copilului tau"

Comentarii

  1. Dorina Tudor a zis

    7 septembrie 2021 la ora 14:23

    Dacă am 68 ani ma vrea cineva ca bona??

    Răspunde
    • Mirela a zis

      16 aprilie 2022 la ora 8:32

      Nu cred. E nevoie de persoane mai tinere, suple, rapide în reacții pentru îngrijirea unui copil.

      Răspunde
      • Maria a zis

        20 octombrie 2022 la ora 16:45

        te inseli..si persoane mai mature..sa nu zic ,,batrane”pot avea aptitunini sau pur si simplu nu simt varsta…da

        Răspunde
  2. Mirela a zis

    16 aprilie 2022 la ora 8:31

    Am o bona de 7 ani. Copiii au 12 și respectiv 12 ani acum, deci în ceea ce ij privește doar le gătește lor. În rest menaj. I-am crescut salariul la 3000 de lei. E posaca și puțin comunicativa.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta pe site

Retele de socializare

  • Facebook
  • Instagram

Avem un cadou pentru tine!


Suntem aici pentru tine!

Te ajutam sa ii oferi copilului tau tot ce are nevoie pentru a se dezvolta armonios. Folosind Platforma online Ghindoc.ro vei gasi cu usurinta o multime de servicii din Bucuresti destinate copiilor! Totul se afla acum la un click distanta.

Despre Ghindoc.ro

Suntem o echipa tanara, ambitioasa, care vrea sa ajute la dezvoltarea copilului tau. Prin implicarea in educatie si cresterea armonioasa a micutilor, dezvoltam adevarate valori in societate, cu care ne putem mandri peste ani.

  • Politica de cookies
  • Termeni si conditii
  • Politica de confidentialitate
  • Cum functioneaza?

Toate drepturile rezervate © 2023 · Ghindoc.ro

Daca vrei sa ne adresezi o intrebare, daca ai sugestii de imbunatatire a serviciilor oferite sau daca vrei sa colaboram, te asteptam pe pagina de contact.

Textele prezente pe site sunt proprietatea ghindoc.ro si nu pot fi preluate fara acord scris.

Pentru imbunatatirea serviciilor oferite, site-ul Ghindoc.ro foloseste Cookies. Accepta Refuza Citeste mai mult
Politica Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ