Copilasul tau are nasul infundat si nu stii ce sa faci? Aceasta problema este intalnita frecvent la copii si bebelusi si stim ca ii deranjeaza foarte tare, fiindca nu pot respira normal. Vreau sa vin in ajutorul tau si sa iti spun ce remedii pentru nas infundat sa folosesti pentru un tratament rapid. De asemenea, vei putea afla motivele pentru care cei mici au nasucul infundat si de ce nu este deloc bine sa fie asa.
De ce copiii si bebelusii au nasul infundat?
Cel mai des, un nas infundat la copii sau bebelusi este asa din cauza racelii, gripei sau a sinuzitei. O solutie pentru a tine gripa departe este vaccinul antigripal, recomandat de specialisti copiilor care au cel putin 6 luni. Un alt motiv pentru nas infundat ar putea fi alergia, mai ales rinita alergica. Aceasta este o inflamatie a mucoasei nazale, care se manifesta prin stranut, secretii nazale sau nas infundat. Alergenul care declanseaza rinita alergica difera de la un copilas la altul, dar poate fi mucegaiul, polenul sau acarienii.
In afara de aceste cauze, trebuie sa tinem cont si de polipii nazali care apar frecvent la copii. Daca acestia se inflameaza, cel mic va avea nasul infundat sau isi va pierde mirosul. In astfel de situatii, este recomandat sa vizitam medicul pentru o verificare mai amanuntita. Tratamentul lor poate fi pe baza unor medicamente sau chiar tratament chirurgical.
Un nas infundat la bebelusi ar putea fi cauzat de dimensiunile foarte mici ale foselor lor nazale. Este important sa nu te ingrijorezi, chiar daca bebe va da semne ca are nasucul infundat. In cazul lui este ceva normal si nu inseamna ca este racit, daca nu exista si alte simptome. Apropo, daca bebelusul tau are febra, trebuie neaparat sa citesti acest articol.
Ce remedii eficiente putem folosi pentru nas infundat la copii sau bebelusi?
In cazul in care micutul tau are nasul infundat si iti doresti un tratament rapid, iti recomand batista bebelusului. Este un instrument foarte util si eficient cu care unul dintre parinti poate extrage secretiile nazale ale celui mic, daca acesta nu stie sa isi sufle singur nasul. In afara de aceasta, poti folosi ser fiziologic sau spray cu solutie salina. Indiferent pe care il folosesti, secretiile nazale (mucusul) vor fi inmuiate si fluidificate, astfel incat sa fie eliminate mult mai usor.
In afara de aceste remedii pentru nas infundat, terapia cu aerosoli da rezultate foarte bune in randul copiilor. Pentru aceasta, iti recomand un aparat de aerosoli la pret decent.
Atunci cand copilasul tau se plange ca are nasul infundat, trebuie sa te asiguri ca se hidrateaza corespunzator. Hidratarea va face ca toxinele sa fie eliminate din organism. Iti recomand sa il convingi pe micutul tau sa bea multa apa sau ceai, iar daca ai un bebelus cu nasul infundat, sa il alaptezi asa cum se cuvine intr-o astfel de situatie.
Nu o sa iti vina sa crezi, dar umiditatea aerului joaca un rol important si este printre cele mai bune remedii in caz de nas infundat la bebelusi si copii. Mai exact, amplasarea unui umidificator de aer in camera in care sta prichindelul il va ajuta enorm sa isi desfunde nasucul. Desigur, trebuie sa te asiguri ca temperatura din camera nu este nici prea scazuta, nici prea ridicata (sa fie aproximativ 23-24 grade Celsius) si ca este aerisita zilnic.
Ce neplaceri produce un nas infundat la copii si bebelusi?
In primul rand, atunci cand copilasul are nasul infundat va fi suparat, agitat si nu se va simti in largul sau, fiindca nu va putea respira normal, asa cum era obisnuit. Acest lucru il va incomoda cel mai mult in timpul noptii, cand va sta intins in patut si nu va putea dormi, iar urmatoarea zi va fi obosit.
In al doilea rand, un nas infundat il poate face pe bebelus sau pe copilas sa se opreasca din procesul de hranire, fiindca va trebui sa respire folosind gura. Asta va fi neplacut si pentru parinti, deoarece va dura mai mult timp sa il alapteze sau sa il hraneasca pe micut.
Cel mai grav este ca atunci cand cei mici au nasul infundat si respira pe gura cresc sansele de a contacta boli ale cailor respiratorii. Daca secretiile nazale nu sunt eliminate, copilul poate face sinuzita sau chiar otita.
Asadar, este important sa gasim remedii sau chiar un tratament rapid pentru nasul infundat, astfel incat cei mici sa se poata simti bine, ceea ce ne va oferi si noua, parintilor, o stare de linistite si bunastare.
Ce remedii pentru nas infundat ti s-au parut cele mai utile pentru copii si bebelusi? Ai utilizat cumva aparatul de aerosoli sau umidificatorul de aer?
[ratings]
Lasă un răspuns