Îmbunătățirea relațiilor cu cel mic nu este o sarcină ușoară. Copiii sunt o expunere a noastră înșine și este foarte dificil să ne confruntăm cu noi înșine. Din moment ce conștiința copilului se dezvoltă și se formează în continuare, pot apărea un număr mare de dificultăți și inconsecvențe. Situația este agravată și de faptul că ritmul modern al vieții îi forțează pe copiii noștri să se dezvolte mai repede.
Astăzi, vom împărtăși cu dvs. câteva fraze utile care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine copilul. Folosindu-le, puteți obține împreună cel mai înalt nivel de intimitate și înțelegere reciprocă.
Fraze utile in relatia cu micutul tau
„Vorbește, te rog, mai calm”
Încercați să nu îi ordonați copilului, ci să întrebați. Cu cât îți faci mai calm solicitarea, cu atât mai mare este șansa ca copilul să te audă cu adevărat. Dacă folosiți strigăte, voi înșivă provocați o continuare a isteriei și a argumentelor. Puterea unui limbaj calm funcționează cu adevărat, iar atunci când este combinat cu un aspect de încredere, acesta oferă un rezultat uimitor.
„Încearcă să îi amintești exact de ce ai nevoie acum”
Când vorbiți cu copilul, asigurați-vă că luați în considerare faptul că nu vorbiți cu un adult care a format deja toate aptitudinile și conceptele sociale necesare. Cel mai important lucru în comunicarea cu un copil este cât de bine și clar te înțelege. Nu vă fie teamă să vă clarificați cât mai mult posibil solicitările în principiu. Din cauza lipsei de acord, poate să apară o neînțelegere.
Se întâmplă de multe ori că copilul nu înțelege pur și simplu ceea ce se dorește cu adevărat de la el. Lui îi este foarte frică să mai întrebe, de aceea este capricios.
„Vrei să te descurci singur sau să te ajut?”
Asigurați-vă că acordați copilului dvs. ocazia de a lua o decizie în cunoștință de cauză. Copiii iubesc când tu faci totul pentru ei, dar când trebuie să facă o alegere care implică independență, copilul va lua cel mai probabil decizia corectă. Nu uitați să-l lăudați după ce au finalizat cu succes sarcina pe care nu o iubește.
„Ce lecție ai învățat pe ziua de azi?“
Cu toții facem greșeli, dar cea mai importantă este învinovățirea copilului. Copiii învață în mod constant. Și, practic, cea mai bună experiență vine după ce acesta a făcut o greșeală și a realizat ce s-a întâmplat, și nu când greșeala nu a mai fost făcută niciodată.
„Hai să vorbim despre asta acasă”
Nu pedepsiți niciodată un copil în public. Oamenii din jur care nu sunt familiarizați cu situația, vă pot înțelege greșit. În plus, puteți provoca un prejudiciu ireparabil mândriei copiilor, care va afecta dezvoltarea acestuia.
„Oprește-te, expiră și apoi vorbește”
Un copil are multe gânduri haotice în cap și îi poate fi foarte greu să se concentreze pe un singur lucru. Încercați să înțelegeți copilul și să îi oferiți ocazia de a-și exprima gândul după un timp și nu imediat.
„Te iubesc indiferent de ce se intamplă”
Copilul poate face lucruri fără să-și dea seama. Încearcă să explici întotdeauna ce te-a supărat exact în comportamentul lui. Asigurați-vă că ați spus că îl iubiți.
Cum să crești un copil ascultător?
Desigur, educația include multe aspecte diferite, unele care sunt foarte greu de respectat. Sunteți adesea obosiți, nu este suficient timp să vă gândiți la fiecare frază. Iată câteva sfaturi de la un psiholog care vă vor schimba în mod semnificativ relația cu copilul dumneavoastră.
Întotdeauna concentrează-te pe lucrurile bune. Gândirea pozitivă este principiul educației adecvate, deoarece numai o persoană pozitivă poate crește fericită. Încercați să aduceți cât mai mult umor în viața copilului! De exemplu, gândiți-vă la un joc neobișnuit de a trezi un copil, iar trezirea va înceta să fie atât de grea pentru acesta.
Fii un exemplu pentru copilul tău. Cuvintele tale nu trebuie să se abată de la acțiunile tale. Tine minte! Sunteți persoana pe care o privește copilul dumneavoastră la început. Și te va imita mereu. Da, respectarea constantă a propriilor reguli este foarte dificilă, dar încercați să o faceți pentru viitorul copiilor dvs.
Îmbrățișați-vă copilul mai des. Îmbrățișările provoacă eliberarea unui anumit hormon care face ca o persoană să aibă încredere în tine. Uneori, în loc de o mie de cuvinte, trebuie doar să vă îmbrățișați!
Lăudați-vă copilul. Știți de ce copiii evrei devin atât de des geniali, cunoscuți în întreaga lume? Totul este foarte simplu! Mamele îi laudă fără încetare. Pentru ei, copilul lor este cel mai bun copil din întreaga lume. Și nimic nu le poate scutura încrederea.
Concentrați-vă atenția nu pe faptul că a făcut ceva rău, ci atitudinea față de ceea ce a realizat. Spune-i copilului că ești supărat sau că acțiunile lui au fost neplăcute pentru tine. În niciun caz nu se poate „împunge” în mod constant copilul și să îl învinovățești pentru toate păcatele comise. Și nu uitați că trebuie să arătați cu toată puterea voastră că doar acțiunile sale vă deranjează și în niciun caz el însuși.
Arta creșterii unui copil ascultător depinde în mod esențial nu numai de capacitatea dvs. de a-l lăuda, ci și de cât de corect puteți spune “nu”. Permisivitatea nu a adus niciun beneficiu nimănui.
În primul rând, nu vă fie teamă. Refuzul este complet normal, în plus, copilul trebuie să înțeleagă ce înseamnă cuvântul „nu”. Acest lucru este necesar nu numai pentru a asigura siguranța acestuia, de exemplu, dar și pentru ca copilul însuși să poată refuza corect în viitor.
În al doilea rând, încercați întotdeauna să explicați de ce ați ales această decizie. Înțelegerea este cheia educării cu succes a unui copil ascultător.
Chiar și Sigmund Freud a spus că nevoia copilului de dragostea mamei este nelimitată și necesită o atenție excepțională.
Cel mai important lucru este să ne amintim că nimeni nu este perfect. Nu numai copilul are dreptul să facă o greșeală, dar și tu, pentru că știm cu toții cât de greu este să fii mamă.
[ratings]
Lasă un răspuns