Ghindoc.ro

Ofera tot ce-i mai bun copilului tau!

  • Blog
    • Educatie
    • Igiena si ingrijire
    • Camera copilului
    • La joaca
    • La masa
    • La plimbare
    • Mamici
  • Harta serviciilor pentru copii
  • Despre noi
  • Contact
Acasa » Educatie » Bataia copiilor nu este o solutie! Luati exemplul Suediei

Bataia copiilor nu este o solutie! Luati exemplul Suediei

Publicat de Echipa Ghindoc.ro 4 comentarii

Cu siguranță fiecare dintre noi, dacă se gandeste un pic și se uită în copilărie, va fi capabil să-și amintească o bătaie bună de la mamă sau o pereche de palme de la tată. Bine sau rău, este greu să spunem acum, dar am crescut atât de mult și am considerat acest lucru normal. Însă, lumea s-a schimbat mult de atunci, la fel ca și abordarea creșterii copiilor.

Dacă standardele noastre de educație se schimbă suficient de lent, atunci țările europene se dezvoltă rapid. De exemplu, în urmă cu 150 de ani norma pentru părinții suedezi era de a bate copilul cu nuiaua și chiar să meargă la bibliotecă și să citească despre nuiele, pentru a afla care este mai bună.

În prezent, această țară a devenit prima care este împotriva altoirii copiilor. În acest articol vom spune cum au ajuns la această abordare și dacă funcționează.

Cum a schimbat o scriitoare suedeză soarta copiilor?

În anii 1970, pedeapsa corporală a copiilor era ceva normal și făcea parte din educație. Nimeni nu a crezut că acest lucru ar putea fi greșit. Cu excepția unei femei care a fost prima care a vorbit despre faptul că violența împotriva copiilor nu ar trebui să fie normală.

Toată lumea știe această femeie, pentru că toată lumea își amintește și îi iubește povestile. Astrid Lindgren este un povestitor bine-cunoscut și talentat și, de asemenea, un om care a schimbat întregul sistem educațional și a permis unei generații întregi să crească fără violență. În 1978, ea a ținut un discurs la ceremonia Premiului pentru Pace din Germania, care s-a răspândit în întreaga lume.

bataia copiilor nu e rupta din rai. Opriti-va

Ea a spus că agresiunea pe care o vedem în jurul nostru provine din copilărie. Prima lecție de violență este primită de la părinții care pedepsesc copiii prin bătăi, și de multe ori cu o curea. După aceea, copilul începe să creadă că, cu ajutorul violenței, toate problemele pot fi rezolvate. De exemplu, dacă cel mic refuză să mănânce alimente sănătoase nu trebuie să îl obligi și nici să fii violentă. În schimb, poți folosi aceste trucuri utile.

O parte din discursul ei a fost: „Nu cred că un copil se naște rău sau bun. Noi, părinții săi, suntem oamenii care trebuie să-i arate copilului ce este dragostea. Sau, în mod involuntar, învață-l opusul. „

Acest discurs a fost atât de sincer și de trist încât a generat dezbateri aprinse despre pedeapsa fizică în Suedia și Germania. Cetățenii acestor țări și-au dat seama că aceasta nu a fost o opțiune și de atunci sistemul lor educațional s-a schimbat complet. În 1979, oficial Suedia, la nivelul legii, interzice pedepsirea corporală a copiilor acasă și la școală.

Perioada de schimbare

Pentru a transmite ideea fiecărei familii, guvernul a organizat o campanie de informare pe scară largă. Era ceva de genul propagandei, pentru că vorbeau despre schimbare la fiecare pas. Fiecare cetățean a fost informat că era imposibil să bată copii, că noua generație nu ar trebui să fie așa, acești copii ar trebui să creadă în ei înșiși, în drepturile lor și în propriul lor stat. Astfel de sloganuri au apărut la televizor, au fost spuse la radio, chiar și pe pachetele de lapte au putut să fie văzute.

Statul a avut grijă de părinți. Au fost publicate o mulțime de cărți de literatură, broșuri și pliante care îi învață pe părinți să crească un copil fără violență și umilință. Apoi a fost creată și o linie telefonică, unde puteai suna și cere sfaturi.

Apropo, linia există și astăzi. Există linii de asistență telefonică pentru copii, care pot apela în orice moment și pot cere ajutor dacă sunt ofensați acasă. În Suedia se reacționează instantaneu.

Sistemul modern de creștere a copilului în Suedia

Acum toată lumea este obișnuită cu o astfel de structură a lucrurilor. Cu toate acestea, o întreagă generație de oameni a crescut cu această lege. Statul oferă și acum părinților sprijin.

În instituțiile preșcolare totul se bazează pe reguli clare, unde violența este interzisă. În primul rând este respectul pentru copil, iar în al doilea rând respectarea copilului pentru alții. Cu aceste principii, copiii sunt crescuți în Suedia.

Din copilărie, suedezii sunt învățați cu reguli simple: nu poți să te bați, trebuie să-i respecți pe alții, să aștepți rândul tău, să fii responsabil de alegerea ta. Se vorbește despre drepturile lor, deja la vârsta de doi ani copilul știe totul despre asta. Acest lucru îl ajută în dezvoltarea sa.

Pedepsele pentru violență sunt, de asemenea, foarte stricte. Din cauza unei plângeri dovedite, un copil poate fi luat din familie. Dacă cineva de pe stradă vede că părintele a aplicat forță copilului, acesta va apela imediat la poliție. În cazul în care pedeapsa corporală apare în familie tot timpul, părinții pot chiar să meargă la închisoare.

Copiii și părinții sunt foarte fericiți, cazurile în care un copil este luat dintr-o familie este mai degrabă o raritate, nu un fenomen în masă. Adevărul este că toată lumea s-a obișnuit să trăiască astfel si a devenit ceva normal.

violenta la copii si rezultatele ei

Suedia este o țară foarte detaliată. Acolo, copiii sunt îngrijiți, la fel ca și părinții. În fiecare cafenea și restaurant există sigur un scaun înalt și o distracție pentru copil. Toate centrele comerciale și magazinele mari sunt echipate astfel încât să vă puteți alăpta și să vă schimbați copilul.

Se obișnuiește să se meargă peste tot cu copiii, dar nu există niciun centrism în rândul copiilor în societate. Viața părinților nu se învârte în jurul copiilor. Părinții nu sunt fanatici, nu încearcă să învețe un copil să citească și să vorbească trei limbi încă din leagăn. Copiii din Suedia nu sunt crescuți, trăiesc cu ei.

Nu există vreun concept de datorie maternă sau datorie a copiilor către părinții lor. Există o atitudine calmă și destul de adecvată față de tot. Ceea ce interesează în primul rând este siguranța copiilor, deoarece contează cu adevărat.

Mulți ar putea critica acest sistem de educație liberală, dar funcționează. Odată cu apariția acestei legi, numărul de infracțiuni a scăzut în Suedia. Aceasta este într-adevăr o națiune fericită. Poate că motivul este că au abandonat violența o dată pentru totdeauna!

Putem vorbi mult despre argumentele pro și contra ale unei astfel de educații, iar opiniile sunt întotdeauna divizate. De exemplu, un psihiatru suedez și autorul mai multor cărți, David Eberhard consideră că educația liberală îi afectează atât pe copii, cât și pe părinți. În cazul în care ți s-a părut interesant articolul nostru distribuie-l pe Facebook. Mai avem pentru tine un articol potrivit: Educația Montessori.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Citeste si:

  • Top 3 cele mai frumoase dormitoare pentru copii in 2023! Iti plac?Top 3 cele mai frumoase dormitoare pentru copii in 2023! Iti plac?
  • Ghindocul tau isi doreste un scuter electric? Care ii place?Ghindocul tau isi doreste un scuter electric? Care ii place?
  • Top 5 hoverboard-uri pentru copii in 2023 la preturi avantajoaseTop 5 hoverboard-uri pentru copii in 2023 la preturi avantajoase
  • Tobogan pentru copii. Iata cele mai bune 3 oferte din 2023Tobogan pentru copii. Iata cele mai bune 3 oferte din 2023

Vrei sa faci parte din comunitatea Ghindoc.ro?

Primesti GRATUIT ghidul nostru:"Cele mai importante 13 recomandari ale psihologilor pentru o educatie sanatoasa a copilului tau"

Comentarii

  1. Andreea Stoica a zis

    23 mai 2019 la ora 8:44

    Asa este, bataia nu este o solutie in educatia copiilor. Eu nu voi face niciodata asa ceva pentru ca stiu urmarile. Ma bucur ca am gasit articoluo vostru pe Facebook.

    Răspunde
  2. Ioana a zis

    24 mai 2019 la ora 15:44

    Mi-ar fi placut sa ma fi nascut si sa traiesc in Suedia. Este un exemplu pentru multe tari. Chiar am vizitat-o recent si mi-a placut foarte mult. Copiii sunt educati foarte bine acolo, fara bataie..

    Răspunde
    • Elis a zis

      7 septembrie 2019 la ora 16:32

      Hey, faza cu non agresivitate aplicata copiilor este binevenita,tine de constientizarea respectului fata de orice fiinta umana.
      Faza cu Suedia si ale sale manipulari pe care le fc si nu doar atat,folosindu se de agresivitate din partea unor parinti(uneori minciuni) este o crima, f simplu se iau copii de langa familia de origine pt a fi copii crescuti cu ideile fixiste ale celor care conduc lumea. Informativa REAL inainte sa va dorinti sa ajungeti sa aduceti un copil pe lume in aceasta „minunata’ tara. Practic tara nu e probkema, ci cei care au fc niste legi in avantajul lor.

      Răspunde
  3. ALI a zis

    28 mai 2019 la ora 10:28

    Sunt de acord!
    Parintii care isi bat copiii ar trebui aspru pedepsiti

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta pe site

Retele de socializare

  • Facebook
  • Instagram

Avem un cadou pentru tine!


Suntem aici pentru tine!

Te ajutam sa ii oferi copilului tau tot ce are nevoie pentru a se dezvolta armonios. Folosind Platforma online Ghindoc.ro vei gasi cu usurinta o multime de servicii din Bucuresti destinate copiilor! Totul se afla acum la un click distanta.

Despre Ghindoc.ro

Suntem o echipa tanara, ambitioasa, care vrea sa ajute la dezvoltarea copilului tau. Prin implicarea in educatie si cresterea armonioasa a micutilor, dezvoltam adevarate valori in societate, cu care ne putem mandri peste ani.

  • Politica de cookies
  • Termeni si conditii
  • Politica de confidentialitate
  • Cum functioneaza?

Toate drepturile rezervate © 2023 · Ghindoc.ro

Daca vrei sa ne adresezi o intrebare, daca ai sugestii de imbunatatire a serviciilor oferite sau daca vrei sa colaboram, te asteptam pe pagina de contact.

Textele prezente pe site sunt proprietatea ghindoc.ro si nu pot fi preluate fara acord scris.

Pentru imbunatatirea serviciilor oferite, site-ul Ghindoc.ro foloseste Cookies. Accepta Refuza Citeste mai mult
Politica Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ