Prima luna a unui nou-nascut este cu siguranta foarte speciala pentru parinti, mai ales in cazul in care este primul copil. De aceea, ne-am gandit sa scriem un articol pentru parintii fara o asemenea experienta anterioara, din care sa poata afla informatiile de care au nevoie si sa scape de posibilile ingrijorari de inceput. Pe langa acest articol, cred ca te-ar ajuta foarte mult urmatorul: procedura de declarare si inregistrare a unui nou-nascut in 2018.
Si daca chiar urmeaza sa nasti sau esti in prima luna, avem super vesti pentru tine: Poti primi gratuit bani de la Primaria Capitalei. Te invitam sa citesti urmatoarele 2 articole, sunt foarte detaliate: cum primesti gratuit 1000 lei prin voucher-ul Materna, cum primesti gratuit 2500 de lei.
Venirea lui bebe acasa. Cum sunt primele zile?
Pentru orice familie, venirea pe lume a unui nou membru este un moment de mare bucurie, care schimba total viata celor doi parinti. Cel mai bine pentru ei este daca se documenteaza temeinic in perioada dinaintea nasterii, ca sa stie tot ce trebuie sa faca dupa ce apare cel mic pe lume. Un ajutor din partea altor rude cu mai multa experienta in cresterea copiilor, cum ar fi bunicii, ar fi binevenit.
O alta recomandare pentru parinti este ca acestia sa se ocupe de pregatirea camerei celui mic si de achizitionarea unui patut din lemn dinainte ca acesta sa vina pe lume. Dupa ce nou-nascutul este adus acasa, parintii vor deveni mai obositi, din cauza noilor activitati care ii vor tine ocupati si pentru ca nu vor mai putea dormi la fel de mult ca inainte.
Cum alegem scutecele pentru bebelusi?
Printre primele achizitii pe care parintii le fac pentru bebelusul lor este cu siguranta scutecul. In prezent, acesta este relativ simplu de ales si de gasit in magazine, dar nu trebuie neglijata sub nicio forma calitatea acestuia, fiindca il va purta pe tot parcusul primului an din viata sa, cel putin.
Poti afla mai multe detalii si restul caracteristicilor specifice unui scutec de calitate din articolul acesta.
Somnul nou-nascutului
In general, cei mici dorm in primele luni aproximativ 20 de ore in fiecare zi, dar asta depinde de la un copil la altul. Acestia nu fac diferenta intre noapte si zi, de aceea este posibil sa doarma mai mult timp ziua decat noaptea. Pentru a-l face sa doarma mai mult timp noaptea, ca sa te poti odihni si tu mai bine, este recomandat sa il tii activ in timpul zilei, iar noaptea sa il hranesti cu lumina stinsa sau doar cu o lumina de veghe aprinsa.
Bebelusii trebuie sa doarma pe spate, asa cum recomanda specialistii, fiindca dormitul pe burta poate fi periculos in primele luni de viata. Pentru a evita aplatizarea capului este recomandat sa il culci pe cel mic uneori pe o parte, alteori pe cealalta parte.
Cum ii faci corect baita bebelusului tau?
La fel ca pentru orice persoana, igiena este foarte importanta si in cazul bebelusilor, poate chiar mai importanta decat cea a unui adult. Este bine de stiut ca o ingrijire corespunzatoare ne va ajuta sa avem un copil sanatos, iar in acelasi timp el va avea un psihic tonifiat, datorita acestei rutine extrem de placute si relaxante.
In general, copiilor le place apa, dar exista situatii in care noului nascut nu ii place sa i se faca baita. Ii putem schimba perceptia despre baita si sa o facem cat mai placuta pentru acesta, prin respectarea catorva pasi. Te invitam cu drag sa citesti articolul nostru referitor la ingrijirea zilnica a noului nascut.
Ce produse cosmetice sa alegi pentru cel mic?
Cand spun produse cosmetice pentru copii ma refer la cele pentru igiena, cum ar fi sapunul, gelul de dus, samponul si la cele pentru ingrijirea pielii celui mic, precum crema sau uleiurile de corp. Toate acestea trebuie alese cu mare atentie, fiindca un bebelus are pielea mult mai sensibila in comparatie cu un adult. De aceea, vor trebui alese doar cosmeticele calitative si care sa respecte anumite caracteristici.
Daca iti doresti sa aflii mai multe informatii despre produsele cosmetice pentru bebelusi, iti oferim un articol dedicat, care te va ajuta sa stii strictul necesar despre acestea.
Recomandari esentiale pentru cresterea celui mic in primele sale luni de viata
– pastreaza temperatura casei intre 20 si 25 de grade Celsius;
– dupa ce termina de mancat, ajuta-l pe cel mic sa elimine aerul;
– schimba rapid scutecul bebelusului atunci cand este plin, altfel pot aparea iritatii ale pielii;
– obisnuieste-l sa faca diferenta dintre zi si noapte;
– respecta intru-totul indicatiile primite in maternitate si pentru orice problema adreseaza-te medicului specialist.
Cum au fost experientele voastre cu bebelusul in prima luna? ?
[ratings]
I Georgeta a zis
Prima luna din viata lui bebe este foarte speciala. Toate rudele vor sa vina sa-l vada pe micul pui de om si totul este despre el